Trevligt mottagande i Kasubi

Resan till Uganda startade med stress pga. att Ethiopian airlines glömt bort vår vintertid, vilket gjorde att halv fyra blev vi varse om att planet gick en timme tidigare. Allt väl när vi kom ombord där vi var vakna hela resan. I Addis Abeba blev vi förvirrade och trötta rusade vi runt för att hitta vårt plan till Uganda. Väl framme i Entebbe möttes vi av Dirisa, skolledaren, med en stor varm famn. Uttröttade stannade vi på Namirembe guesthouse.

Idag promenerade vi till Kasubi där barnen tog emot oss med blommor, sånger, dans och tal. Det var mycket rörande. Barnen är bra på att uttrycka sig med gester och ord så att vi förstod hur deras liv varit innan de t.ex. fick frukost och lunch i skolan. Vi gick genom Kasubi till marknaden för att få en samosa i magen. Området är smutsigt och visar extrem fattigdom, en chockartad upplevelse enligt Lisbeth.

Efter lite vila träffade vi Dirisa och diskuterade läranas situation, t.ex. lön. Vi har träffat några svenskar som arbetar i ett IT-projekt för SIDA och vill följa med oss till Kasubi på fredag. Kanske potentiella marknadsförare av Kasubi Friends.

Gonatt från Marita och Lisbeth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad är resultatet av mattetalet? *