Ditt bidrag gör skillnad

[intro]Vill Du vara säker på att Ditt bidrag kommer fram? Stöd i så fall Kasubi Friends som arbetar ideellt helt utan mellanhänder. Vi vill ge 220 fattiga och föräldralösa barn mat under skoldagen, lön till lärarna samt kunna underhålla skolbyggnaderna, som vi byggde under tre månader 2010/2011.[/intro]

2006 besökte vi Kasubi Children Centre i Uganda, en skola för idag 220 fattiga och föräldralösa barn, som startats av Dirisa Kasalirwe. På förfrågan från Dirisa startade vi brevväxling mellan skolbarnen i Sågtorp/Myrsjö i Nacka och Kasubi. 2009 fick vi en förfrågan om hjälp till en ny skola. Efter lång planering och insamling av medel åkte Ann-Catrin Malmlöf, Ulla Mattsson, Marita Redtzer och byggnadsinjören Torbjörn Engman till Kasubi för att bygga en ny skola. Vi blev minst sagt chockade över den misär vi mötte i det största slumområdet i Kampala med 70.000 invånare. Runt skolan fanns öppna avloppskanaler. Skolan i Kasubi var i mycket dåligt skick, mörka klassrum, få bänkar, inga skolböcker och det regnade in överallt. Skolbarnen satt alldeles för trångt intill varandra i klassrummen och åt absolut ingenting under hela skoldagen 8-16.30.

En ny skola innehållande 7 klassrum, 1 lärarrum och 1 byggnad till förskolebarnen byggdes med hjälp av arbetare från slumområdet 1/11 2010 – 1/2 2011. Under 2011 har vi bl a stenlagt kanalerna och täckt dem med löstagbara cementeplattor så att barnen har fått en säker skolgård. 2012 har vi byggt ett stort kök med lerspis och ugn samt anställt kvinnor från området för att göra frukost bestående av majsgröt samt lunch av majs och bönor till de 220 skolbarnen. Vi har även sett till att lärarna garanteras åtminstone halva sin lön varje månad.
Vi samlar nu in medel för att även i fortsättning kunna ge mat åt barnen, löner till lärarna samt underhåll av byggnaderna . På sikt räknar vi med att skolan genom egna insatser ska bli självförsörjande. Kan Du avvara 50:- i månaden eller ett engångsbelopp? Se under donationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad är resultatet av mattetalet? *