Veckorapporter 15–25 mars

Har anlänt till Sverige igen med en förstörd dator – tål inte vätska som klumpiga jag lyckades med. Veckorapporter från 13 mars borta. Så här blev sista veckorna.

Regnet öste ner alldeles för tidigt enligt bönderna som planterat majs, så även vi. Långa promenader över farmen i stövlar som ibland räddade mig men inte alltid. Viss återplantering av majs nödvändig. Men all sötpotatis klarade sig bra, skörd nästa vecka till mat till skolbarnen. Kroilerna börjar kläcka ägg som så småningom ska läggas i en kläckningsmaskin. Under tiden säljer vi ägg i avvaktan på den investeringen. Just nu i termin ett koncentrerade vi oss på att starta tomatodling och köpa in broilers för senare försäljning. Vi ska testa ett get projekt under termin två i en av f d grisstiorna. Fördel getter äter gräs och majsrester.I skolan ska vi starta ett litet laboratorium där eleverna i mindre grupper får testa saker i biologi och fysik.

Vidare har vi utsett ett rum för att starta en syverkstad ledd av våra tre stipendiater för tillverkning av bl a skoluniformer mm. En online-försäljning ska även bli ett mål för att nå fler kunder.För min del har det varit en positiv tid med många bra diskussioner och mycket känsla för att skolan och farmen verkligen ska klara sig själva när vi nu under 2023 och 2024 fasar ut ur projektet med hjälp av vårt sparade kapital till nya investeringar för framtiden.Många hälsningar från skolbarnen och lärarna till alla som varit med och stöttat detta projekt.

Den ljusnande framtiden finns nog där. Så tänker jag som delat en bit av mitt hjärta med barnen i ett slumområde under 12 år. Ibland tror jag att någon hjälpt oss igenom många svåra motgångar kanske den kraft som finns inom oss alla. 2024 blir ett bra år 🙏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad är resultatet av mattetalet? *