Träff med förskolebarnen och deras lärare

Vandrade till Kasubi genom en shortcut vi hittat. Väl framme fick jag alla examensbevis på samtliga lärare. Vi gick även igenom skolsystemet och vilka vägar man når examen inom vissa områden.

Slivia och Eleonor tar hand om förskolan. Slivia har 74 barn i sitt klassrum mellan 3-4 år. Vi kan kalla det lite kompakt. Eleonor har barn mellan 5-6år, ca 29 st, kändes faktiskt luftigt. Mesta delen av undervisningen går ut på att lära bokstäver. Ibland sjunger man och dans med trumma ser ni på bilden.

Vi hade med oss pussel från förskolan Blåsippan, vilket vi var tvungna förklara hur de fungerade. Vidare gick vi igenom fotografierna i lilla albumet från förskolan. Läraren var väldigt förvånad över vad man gör i förskolorna i Sverige men lycklig över att få ha en fortsatt kontakt med Annelie och Ulrica. Barnen går till en stor plan och gymnastiserar. Tyvärr är det smuts och glas där så vi har beslutat att rensa platsen, lägga sand och inhängna den.

Idag lördag har vi träffat skolkommitten och pratat framtid. Klassrummen behöver ommålning invändigt, vattentankar till toan har inköpts och stall ska göras av Dirisa. Vi har gjort en prioriteringslista som vi kommer att presentera för vår styrelse.

Nu är det dags att packa oss hem och vi känner oss faktiskt rätt nöjda över vad vi har åstadkommit.

Svettiga och uttröttade lämnar vi kaoset.

Lisbeth och Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad är resultatet av mattetalet? *