Tillbaka i Uganda

Gav regn till Uganda när jag landade – betraktas nu som regngud efter deras långa torka. Blev välkomnad av Daniels släkt och Namirembes personal.
Besökte advokaten på måndagen och fick ett bra samtal – tyvärr hade vi fyllt i pappren fel. Åkte till Afrika-marknaden och beställde smycken och bönhalsband.
Kul komma tillbaka till samma försäljare och bli väl bemött. Lawrence, min chaufför, trasslade oss hem genom denna fruktansvärda trafik med tiggare som utsikt hela vägen – värst se de små barnen. Mötte Dirisa som hastigast.

Tidigt iväg till farmen med Daniel och Lawrence. Wow, vägen var lagad till farmen – så positivt. Farmen är lika jättestor som alltid och mötet känns krävande. Veterinären Emmanuel tar hand om farmen nu tillsammans med 3 pojkar, som han ville avskeda. Vill ha ny arbetskraft som vill jobba. Gick först till passionsfruktodlingen, som faktiskt hade en del frukt hängande i näten. Har ätit min första passionsfrukt från farmen och den var superb (c:a 100 plantor har överlevt torkan).. Majsen har lite problem här möjligtvis på grund av för lite vatten -vi måste nog ta flera prov på jorden.

Bananer finns det i mängder, c:a 200 träd som behöver getgödsel för att ge stora bananer. Såg en del papaya längs med gången ned till stora fruktträdgården c:a 10.

När jag kom till grisstian fick jag nästan en chock, den var under reparation och alla 38 grisar sprang ute i den stora förgården. Var inte så bra sa Emmanuel då de gymnastiserade för mycket. Vatten fanns där uppe från brunnen. Nya pigman huset var klart och inflyttning hade skett – naturligtvis saknades madrasser – ska vi köpa på lördag.

I fruktträdgården fanns 52 mangoträd men bara 26 apelsinträd. Emma trodde inte att apelsinerna trivdes där. Pumpen i dammen hade gått sönder och inte kommit tillbaka på 3 veckor – fanns i skolan – oj oj ringde Dirisa som omedelbart fick full fart. Vatten behövdes verkligen efter den långa torkan och det fanns fortfarande i dammen.

Igår blev jag sjuk, hostar helt förfärligt och fick feber. Åkte med Lawrence för att köpa saker till farmen, stövlar och andra trädgårdsverktyg. På eftermiddagen låg jag för ankar och Daniel fixade penicillin åt mig och idag har jag bara vilat. Har alltså inte varit i skolan än. I morgon ska vi till Barclays och byta kontor om de är bra, annars blir det ny bank. Advokaten hade tröttnat på Barclays så han tipsade om bra banker bl.a. Stanbick.

Många hälsningar till alla som supportrar oss från
Snuvan Marita

2 tankar om “Tillbaka i Uganda

  1. Lycka till Marita, vi på Myrsjö tänker på dig och beundrar allt du gör ensam i Kampala.
    Hoppas att du mår bättre snart!

  2. Vi tänker på dig och vad du gör i Kampala. Krya på dig.

    Kramar från Sylvia och Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad är resultatet av mattetalet? *