Mottagning, bollspel och hembesök

Igår, 26 oktober, var det mottagningsdag. Lärarna från Myrsjö-Sickla skola mottogs av elever o lärare på skolan o dom var helt överväldigade av hur många rum och barn det fanns i skolan.

Dirisa visade runt och skröt över dom uppfräschade rummen i babyclass o toppclass. Vi har tagit bort bänkarna från treåringarna och dom leker nu på golvet med bollar och Duplo. Marita for iväg för att hämta fyra kartonger i Mukono. När vi packar upp är två laptops borta. Istället fick vi en kartong med vinterkläder…..inte roligt. Lite sura efter förlusten firade vi av Kerstin på Java Cafe som idag åker hem.

Idag, 27 oktober, gjorde Annelie och barnen lekar med fotbollar. Vilken lycka!

Vi klippte och klistrade former i ett grupparbete, också uppskattat.
Och lärarna från Sverige undervisade i dom större klasserna idag. Sen drog vi till Afrika-marknaden för lite inköp och köpte fina saker till försäljning hemma i Sverige.

På eftermiddagen besökte vi den skolan där våra stipendiater går. Vi mötte Alice, Chamin, Margret och Maria. Winnifred var på sjukhuset hos sin farmor som är allvarligt sjuk. Vi satt och pratade med dom om deras familjer och livets utmaningar. Flera av dom får endast mat var tredje dag. Vi köpte nya skoluniformer och sporttröjor och bestämde att Marita skulle träffa dom på tisdag och handla skor och strumpor, underkläder, bindor och eventuellt andra hygienartiklar.

Sen besökte vi allas hem, vilket var en stor chock för oss. Vilken misär! Bara smuts och skitiga madrasser, ensamma gamla farmödrar som familjeförsörjare och INGEN mat.

Nu känner vi att vi måste ge det som blir kvar från Sickla skola till mat åt familjerna. 50 kg majsmjöl kostar 200 kr och 25 kg bönor kostar 125 kr och det räcker till tre månader åt en familj med nio personer.

Vi kände alla att världen är orättvis och galen. Hur kan det ha blivit så här orättvist????

Marita och Annelie

2 tankar om “Mottagning, bollspel och hembesök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad är resultatet av mattetalet? *