Lärarbesök och rundtur på farmen

24/10
Äntligen poolbad ! I en ren pool?
Lärarna från Myrsjöskolan anlände vid 3-tiden, ganska så trötta efter 18 timmars färd. Vad gör man inte för att få se Kasubi Childrens center?
På kvällen åt vi en fantastisk Mongolian middag tillsammans med lärarna.

25/10
Färden till farmen börjar redan klockan 8 i två bilar. Resan tar ca 2.5 timme men man kan inte komma ända fram utan att byta till ”gumboots” Daniel kokade över kaffet INNE i bilen, lite galet…

Edward hälsade oss välkomna till farmen och vi satt under det det fina stora trädet där vi drack vatten och åt bananer.

IMG_5469

Minnesstunden för Leonard Eklund skedde vid den vackra minnesplatsen
som dekorerats med blommor. Ceremonin hölls av vice rektor Ing-Marie Bergström och lärare Anna Fredmark. Den avslutades med sången ”Some die young” av Laleh. Inga ögon var torra.

Edward guidade oss runt farmen som idag har matbananer på gång.
Alla planteringar växer och frodas. Papayaträden är en halv meter höga redan. I grisstian hittade vi 8 kultingar och en galt som ivrigt betäckte en sugga.

image1

Arbetarna på farmen har ansträngt sig för att göra bra dräneringar i den del som har lite för mycket vatten. Farmen är verkligen jättestor och kräver en hel del investeringar. Hönsen är nästa projekt. Kor och getter har vi redan.

Dagen avslutades med en lunch bestående av samosas och avocados som Daniel fixat helt underbart. Sen kom tropiskt regn och vi flydde in i Edwards förråd. I en lervälling tog vi oss tillbaks till bilarna som chaufförerna flyttat för att vi inte skulle bli fast på farmen. Två kilometer väg är obeskrivligt dålig.

Nästan hemma hamnade vi i ett trafikkaos som från en fil utvecklas till tre.
Vi dirigerades av en onykter man och polisen stod och tittade på utan åtgärd. Vi höll på att törsta ihjäl, så vi köpte vatten genom bilfönstret med hjälp av en budbärare.

Marita, Annelie & Kerstin

En tanke om "Lärarbesök och rundtur på farmen"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad är resultatet av mattetalet? *