Shamim och hennes familj

Ville besöka Shamim, min stipendiat, och överlämna 50 kg majs och 30 kg bönor. Hon var på besök hos sin mamma i Wakiso, ca 13 km från Kampala. Träffade mormodern som Shamim bor hos med sina döttrars 4 barn i åldrarna 3-4 år. Var bekymrad för de måste flytta pga. inga pengar till hyran. Sista dottern till henne visade mig en vedervärdig byggnad av gammalt tegel och jordgolv – såg ut att kunna rasa när som helst. Då bestämde jag mig för att Shamim ska gå i boardingschool från nästa termin. Shamim kom från mamman och jag kände att vi måste träffa mamman och reda ut varför inte Shamim kan bo där. På vägen dit berättade hon att pappan dött för 4 år sen och att mamman gift om sig. Styvfadern tillåt inte Shamim eller de små syskonen att bo där utan de hänvisade till mormodern, som varken har jobb eller pengar till mat. Hon grät hela vägen och sa att hon längtade efter sin pappa. Nu blev det tungt och jag mötte mamman och systern sittandes i ett hus som såg hyfsat ut. På fråga om de åtminstone kunde hjälpa sin mamma svarade de knappast. Systern som också lämnat 2 av sina barn hos mormodern verkade vara hushållshjälp har. Vi lämnade mamman som fött 6 barn men lämnat bort 3 till en mormor utan jobb och pengar utslängd från ett rum till ett hemskt kyffe av gammalt tegel och jordgolv av stenar – vedervärdigt – mitt hjärta blödde.

DSC_0870  DSC_0864

Åkte till mormodern med Shamim och lämnade 50 kg majs och 30 kg bönor så att de åtminstone kan överleva regnperioden. Bad Shamim försöka hjälpa mormodern med lite betalt hushållsarbete under sin ledighet till början av februari.

TACK ALLA NI SOM BIDRAGIT TILL ATT VI KUNNAT GE ALLA VÅRA 6 STIPENDIATER MAT I FORM AV 50 KG MAJS OCH 30 KG BÖNOR, NYA SKOLUNIFORMER OCH KLÄDER + SKOR.

ALLA SÄNDER STOR TACKSAMHET TILL ER OCH AVSLUTAR ALLTID MED ATT DE BER FÖR ER.

Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad är resultatet av mattetalet? *