Sanitet, hygien och besök av gamla vänner

Vi tittade på flickornas möjligheter till dusch. Mensskydd fick vi tips om av Vi-skogen. Det finns en byxa som går att tvätta. Toapapper används idag. Finns ej på marknaden utan vi undersoker via Vi-skogen. Barnen tvättar händerna i en halverad vattendunk, vilket inte ar tillfredsställande. Sökte plats för att sätta vattendunkar på där det är bra avrinning. Går ej att ha slaskvatten på skolgarden. Nya papperskorgar 5 st köptes med hjalp av Asuman. Letar boxar till sagoböcker och pussel. Lagringsutrymmena är inte stora och täcks mest av läroböcker.

Vi gick igenom ekonomin och förstod att marken till köket, som Dirisa kopt av privata medel, var en stor investering för honom. Att äga land här är en komplicerad process i flera steg innan man får låna en krona. Av den anledningen finns det ett antal mikrofinansbolag som tar 50% i ränta. P g a att mark här är så dyr ser vi inga möjligheter med nuvarande ekonomi att satsa på egna odlingar.

På eftermiddagen fick vi besök av två gamla vänner Apollonia och Daniel. Apollonia har återhamtat sig bra från sin stroke förra hösten. En viss förlamning på höger sida är kvar. Apollonia, vacker som en dag och glad som en lärka gav hopp till oss. Hon låter oss få odla pa sin mark ca 2 accre. Daniel hade återkommit från Kambodja samma natt och var på gott humör. Vi bestämde att ses pa fredag nästa vecka för fortsatta diskussioner tillsammans med Dirisa.

Nu ger vi oss iväg på lite semester i Tanzania och återkommer måndag den 12 november.

Solen strålar emot oss vilket känns upplyftande. Vi lämnar trafikkaoset och boda bodas, se bild.

motorcyklar

HEJA OBAMA!

Marita och Lisbeth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad är resultatet av mattetalet? *