På väg till Bulemezi igen

Charles, Deus, Dirisa, Olle och jag åkte till landområdet igen för att se avstyckningarna och gå runt hela området. Här finns gott om vatten vilket Charles anser är det bästa med det här odlingsområdet. Det finns ett litet swampy område på ungefär 20 m bredd som vi undrat över. Här anser man att det är bästa stället att odla kål och sötpotatis så det behöver vi inte oroa oss för.

Känns fantastiskt bra att ha Charles med oss, för han undersöker jorden och ger oss tips hur vi ska börja redan nu innan regnen kommer i mars. Charles kommer också att tillsammans med Dirisa göra en plan för hela odlingsområdet när alla buskar och träd fällts. 15 acre är mycket mark, men det behövs om vi ska ha lite grisar och några kor i framtiden.

Här besöker man ledarna i området för att få information om allt är ok kring marken vi vill köpa. Vidare kollar advokaten att alla papper är i ordning så att man kan få ägandeskapet. En surveyor sätter ut stenar och mäter landet. På kvällen fick vi nöja oss med kex och yoghurt – orkade oss inte ut i trafiken igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad är resultatet av mattetalet? *