Besök i Katanga och Masaka

Den 6/11 besökte Wilma och jag Katanga, ett annat slumområde där Hope For Life arbetar. Bra att jämföra med andra projekt. Området är mindre utvecklat och det finns många apatiska människor utan hopp. Vi kände faktiskt att vi åstadkommit en del förändring i Kasubi genom att ha gett hopp till människor att det går att förändra förhållanden. Barnen i vår skola och i området Kasubi är både friskare och mer livliga än i slummen i Katanga och jag ser små förbättringar av människors bostäder i Kasubi. Vi är på god väg, vilket känns mycket positivt.

DSC_0732

Vi mötte Irene från organisationen CHAIN, som arbetar med att informera om Solvatten, vår svenska uppfinning. Vi har köpt 3 behållare som Nacka Rotary vill att vi testar i Kasubi och på farmen. Irene hade även kontakt med leverantören av tvättbara bindor till våra skolungdomar, som idag ibland sitter blodiga i skolan. Vi ska testa dem på stipendiaterna under ett år.

Lördagen 7/11 tillbringade vi i Masaka hos Jane och firade alla helgons dag tillsammans med hennes släkt, ca 100 personer. Jane berättade för alla om vårt projekt och vi fick många frågor och mycket applåder för vad vi gjort och gör. En upplevelsedag med ugandisk mat i små paket av bananblad och trevliga vanliga människor att prata med. Väl hemma efter en trafiksituation ingen av er skulle vilja uppleva lyckades vi få lite god mongolian (beef) kl 21. Hopp i säng enda alternativet då.

Regniga hälsningar från

Marita och Wilma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad är resultatet av mattetalet? *